link gyûjtemény


│  Główna │  Logowanie  │  Rejestracja  │  Drukarnia  │ 
Biznes i ekonomia          Edukacja          Inne          Internet          Komputery          Nauka i technika          Nieruchomości          Rozrywka          Telekomunikacja          Turystyka          Zdrowie i uroda         


    Directory  Własna firma

    

Masa cukrowa podobija rynki cukiernicze

Dodał Adams, 2013-03-22

Analiza przypadku wzrostu sprzedaży masy cukrowej w ostatnim roku w Polsce


Otóż ta nadal jeszcze mało znana substancja zdobywa aktualnie coraz większą popularność. Jak donoszą producenci jej sprzedasz znacząco wzrosła w ostatnim roku. Najczęściej używana jest do zdobienia zmyślnych form wypieków zarówno przez profesjonalistów jak i amatorów hobbystów – owa masa nazywana jest także pastą cukrową, ale może wyjaśnijmy czym dokładnie jest to cudo. Otóż to nic innego jak specjalny rodzaj lukru o właściwościach plastycznych.

Masa cukrowa często wykorzystywana jest również do wytwarza profesjonalnych ozdób na torty weselne, ale można z niej zrobić praktycznie wszystko, kwestia wyobraźni. Dlatego też cieszy się taka popularnością wśród amatorów pieczenia – szczególnie Pań, które chętnie prezentują swoje cukiernicze arcydzieła na forach i portalach internetowych o tematyce kulinarnej. Oczywiście masa ta to produkt raczej można powiedzieć, że w dużym stopniu specjalistyczny i przy jego sprzedaży raczej nikt nie oczekuje takiej popularności i popytu jak na pospolite produkty pierwszej potrzeby, czy też sprzęt elektroniczny, opony, lampy (które omawialiśmy ostatnio) itp. Jednak branża cukiernicza w naszym kraju coraz bardziej się rozwija jako sektor biznesowy, więc automatycznie tworzy nowe rynki.

Masa cukrowa inspiruje nie tylko amatorki domowych wypieków, ale także pasjonatów tak zwanej fotografii kulinarnej, który cały czas przybywa. (Osobiście nie bardzo rozumiem ten fenomen, bo dla mnie fotografia kulinarna ma sens jedyne w sferze biznesowej – jako zdjęcia produktów, ale jak widać dla wielu osób jest to również pasją, czego dowodzą na przykład poniższe blogi:

http://bloger.blogx.pl/2011/04/23/masa/
http://podstawyfotografii.wordpress.com
http://poczatkifotografii.blogspot.com

– sami pieką, a później fotografują. Taką tendencję widać również na popularnym portalu społecznościowym, którego nazwę wszyscy znają.

Obecnie jest na rynku kilka firm sprzedających tą masę, kilka z nich działa również w sieci. Są nawet sklepy specjalizujące się w sprzedaży takich produktów cukierniczych, oraz różnego rodzaju ozdób. Niektóre firmy, z tego co udało nam się dowiedzieć analizując ten rynek, sprowadzają ową substancję z za granicy na przykład z takich krajów ja Włochy, czy Szwecja. Do końca nie wiem dlaczego bowiem masę tą można wykonać również samodzielnie. Jej skład to głównie: cukier puder, glukoza w proszku, żelatyna, woda, barwnik.

Gotową lepiącą masę rozwałkowuje się i uzyskany placek kładzie naszym powiedzmy torcie, czy tam innym cieście, a następnie formuje. Można dzięki tego rodzaju masie cukrowej zrobić tort w dowolnym kształcie. Prawdopodobnie będzie to produkt, który się przyjmie na naszym rynku i często się będzie pojawiał na naszych tortach i ciastach.



    Losowe artykuły 





Przegląd dekoracji i akcesoriów karnawałowych
Czasy się zmieniły, technologie wytwarzania trochę mniej, ale jedno pozostaje niezmienne – nasza chęć do zabawy.


Leasing
W praktyce gospodarczej leasing zaistniał w USA w latach pięćdziesiątych XX wieku. W Polsce pierwsze transakcje leasingowe pojawiły się w 1990r roku

    Artykuły






Dokumenty księgowe
Od jakości dokumentów , tj. od ich prawidłowości i wiarygodności , zależy również i jakość informacji dostarczonych przez rachunkowość.



Nurkowanie dla każdego
Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, iż aby nauczyć się nurkować w pełnym sprzęcie nie potrzeba być żadnym komandosem ani astronautą.

    Regulamin          Kontakt        design:    Katalog Firm | Materiały edukacyjne | Prace naukowe   
                                                                                     ww6.    2008.  All rights reserved.